HISTORIE

 

BEST-LOGISTICS.NL kent een lange historie. 

Met meer dan 40 jaar ervaring in de dienstverlening van ( inter)- nationaal transport.

Historie BezorgCentrale Best / Best-Logistics.nl

Zover we hebben kunnen nagaan is de grondlegger van het bedrijf Nicolaas Josephus Marcelus Hoek en is omstreeks 1913 gestart met zijn activiteiten. Opa leefde van 1888 tot 1944. Opa is destijds gestart met het vervoer met “trekschuiten”. Dit waren boten die door middel van een paard langs een waterweg werden getrokken. Omstreeks 1918 is opa in Rotterdam gestart met een kolenhandel en hiervoor gebruikte hij vrachtwagens om de kolen af te leveren bij zijn klanten. Vrachtwagens waren destijds schaars en zodoende kon hij ook voor Jamin rijden.

Tijdens de 2e wereldoorlog is Rotterdam gebombardeerd en is alles verwoest, de woning het bedrijfspand en de voorraad kolen, maar één vrachtauto is gespaard gebleven en daar zijn ze, opa, oma, vader en het broertje van mijn vader naar Eindhoven gereden.

Opa is in 1944 overleden en het bedrijf werd voorgezet door oma en mijn vader onder de naam
”Weduwe Hoek & Zoon”.
Omstreeks 1955 is het bedrijf omgezet naar “Expeditiebedrijf Hoek” . De grootste klant was “Peijnenburg’s Koekfabrieken “ te Geldrop. Omstreeks 1965 heeft mijn vader de transportvloot ( 1 trekker met oplegger ) van Peijnenburg overgenomen. De vloot bestond toen uit 2 vrachtwagens UB-56-50 en XB-16-62 1 volgwagen, 1 trekker (kenteken weet ik niet meer) met oplegger en 1 Volkswagenbusje met het kenteken HG-43-43

In 1968 zijn de aandelen van Expeditiebedrijf Hoek overgenomen door NV Philips gloeilampenfabrieken om destijds meer omzet te creëren. Deze deal kwam tot stand doordat mijn vader destijds voor de Philips Harmonie reed en vanuit dit contact is deze deal gesloten.
Vanaf 1968 was de ten naamstelling eerst N.V. Expeditie Hoek en is later omgezet in Internationaal Transportbedrijf Hoek B.V.

Op 1-10-1978 ben ik bij Hoek.B.V. in dienst getreden als ( internationaal ) chauffeur.

Vanaf 1983 ging er weer een nieuwe wereld voor mij open, ik moest het bedrijf gaan leiden. Ik heb de activiteiten van mijn vader overgenomen en hij is in augustus met pensioen gegaan.

Het bedrijf is nog steeds rendabel maar de aandeelhouder Philips wilde van alle nevenbedrijven af en wij werden overgenomen door NedLLoyd onder de naam van Bonhomme Transport B.V.
Na een mislukte poging om Hoek B.V. persoonlijk over te nemen zijn uiteindelijk de activiteiten en het materiaal in 1996 ondergebracht bij Aarts Transport B.V. te Eindhoven.

Wegens ziekte heb ik in 2006 mijn functie als bedrijfsleider daar moeten opgeven.

Na enkele maanden thuis gezeten te hebben moest ik voor mijn gevoel iets gaan doen.
Mijn dochter kwam thuis met een briefje dat een bloemist een bezorger zocht.
Hierop ben ik met de bloemist gaan praten en ben op 01 mei 2006 gestart met het bezorgen van boeketten onder de naam van" BezorgCentrale Best’.

Dit groeide uit naar meer opdrachtgevers (bloemisten) in Best, Eindhoven en Son.

In 2014 ben ik gestart met Best-Logistics.nl ( bedrijfsonderdeel van BezorgCentrale Best) om een bredere naam te verkrijgen in het internationale goederentransport.
Het transportmiddel is een VW Transporter voorzien van dubbele cabine en uitneembare dubbele laadvloer. Hierdoor kunnen 4 personen meereizen. 

Inmiddels is de Transporter eind 2018 omgewisseld voor een Mitsubishi Outlander 2.4 PHEV. Dit is een hybride voertuig waarmee we de steden zonder uitstoot steden kunnen bedienen.

Best-Logistics.nl is op velerlei transportgebieden in te zetten;

Regiobezorgingen,
Koerierdiensten,

Medicijnen vervoer, ook gekoeld
Documenten vervoer (begeleid of onbegeleid )
Goederen vervoer (begeleid of onbegeleid )
Waarde vervoer (begeleid of onbegeleid )
Caravan / bootrtailer vervoer tot 1500 kg.
Bagagevervoer.

en bij alle activiteiten mogen tot maximaal 4 personen gratis meereizen 

Voor meer informatie zijn wij bereikbaar onder telefoonnummer 0499-398171 / 0654978359,
en per Email; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..